DOF Bornholm afholder løbende ture, møder og arrangementer for medlemmer af Dansk Ornitologisk Forening (DOF). På denne side kan du se en oversigt over kommende aktiviteter. Hold øje med siden løbende, da den opdateres jævnligt med nyeste aktiviteter. Du kan læse DOF-Bornholms regler for afbestilling og afbud til ture HER.
Månedsture
Disse ture fortsætter i hver måned med mødested i Almindingen ved Koldekilde/Segenvej/Almindingsvej kl. 10.00. Vi samkører 2-3 timer i privatbiler til flere aktuelle fuglelokaliteter. Medbring mad og drikke til en lille hyggestund/evaluering af turen.Disse ture fortsætter i hver måned med mødested i Almindingen ved Koldekilde/Segenvej/Almindingsvej kl. 10.00. Vi samkører 2-3 timer i privatbiler til flere aktuelle fuglelokaliteter. Medbring mad og drikke til en lille hyggestund/evaluering af turen.Næste datoer bliver: 1/12 og i 2025: 5/1, 2/2, 2/3, 6/4 og 4/5.Turleder: Eilif S. Bendtsen, tlf. 23 48 80 04

Månedstur 2. marts 2025
Søndag den 2. marts 2025 mødes vi kl. 10.00 på p-pladsen ved Kollekillde midt i Almindingen. Ved vejkrydset Almindingsvej - Segenvej.
Vi kører først til Kærgårdstårnet ved Skørrebrovejen for at kigge efter ænder, gæs og evt. rovfugle.
Senere går turen til Udkæret, hvor vi vil observere fra fugleterrassen. Mon ikke der er masser af vandfugle her? Viber og Sanglærker er nok så småt ved at optræde forårsagtigt Masser af ænder og en Havørn møder vi sikkert også.
Afslutningsvis nyder vi den medbragte madpakke i båltårnet ved Udkæret.
Turen arrangeres af DOF Bornholm. Alle er velkomne. Turen er gratis og varer 2-3 timer.
Turleder er som sædvanligt Eilif S. Bendtsen, mobil 23 48 80 04.
For fuld musik i Nørreskoven - Lørdag d. 29. marts kl. 8.00
Mødested: P-plads ved Hammersholm, Langebjergvej 15, Allinge.
Foråret er for alvor ved at komme i sving og for hver dag der går, slutter flere sangfugle sig til koret. Vi traver en tur i det smukke kulturlandskab, som veksler mellem gammel skov og åbne arealer med småsøer her og der. Det giver god mulighed for et varieret udvalg af forårsbebudere. Fuglekoret er ikke så omfattende som i maj. Det betyder, at de enkelte arter er nemmere at udskille og turen kan tjene som en introduktion til den tidlige fuglesang. Vi bør møde arter som Huldue, Gransanger, Halemejse, Misteldrossel og Kernebider. Lille Flagspætte og Rødtoppet Fuglekonge er også en mulighed. Det er desuden træktid for mange småfugle, så krattet kan være fyldt med finker og fuglekonger.Turen er på 3 km i ret kuperet terræn.
Turledere: Henriette Tøttrup Hansen og Carsten Andersen, tlf. 23 44 02 56
Tur til Brandenburg april 2025
Afrejse søndag d. 27. april kl. 8.00
Hjemkomst torsdag d. 1. maj kl. 15.10
Bare 50 km vest for Berlin ligger et af Vesteuropas største sammenhængende naturområder. Naturpark Westhavelland er nærmest en kæmpe lavning på 1300 km². Her findes søer, moser, heder, enge og småskove i et helt fladt landskab. Hver landsby har sin egen Stork og Gulirisk. Vi vil forhåbentlig se masser af ænder og rastende vadefugle (ikke mindst Brushøns), Sort Stork, sumpsangere som Sydlig Nattergal, Savi- og Drosselrørsanger, Gul Vipstjert, Hortulan samt adskillige Havørne, Sorte Glenter og Fiskeørne.
Hovedattraktionen er dog de fascinerende Stortrapper, som stadig lever her som en rest af tidligere tiders vidt udbredte bestand. De næsten en meter høje hanner samles til opvisning på spillepladser sidst på eftermiddagen og her møder vi dem.DOF Bornholm besøgte området i 2013 og en fin turbeskrivelse findes i Gaddisijn 2013 nr. 2. Som den gang sejler vi til Sassnitz med morgenfærgen og kører i lejede biler til Havelland. Der må forventes et højt aktivitetsniveau, men turen er ikke fysisk krævende. En endelig turpris er ikke fastsat, men kommer til at ligger på ca. 2500,- kr. Tilmelding efter ’først til mølle’ princippet fra 1. februar kl. 12.
Turledere: Ida Olsen, tlf. 28 51 60 01, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., Carsten Andersen, tlf. 23 44 02 56, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fugletur til Pyritsøen, Smaragdsøen, Safirsøen og Sorthat Odde Søndag d. 27. april kl. 10.00
Mødested: For enden af Havvej ved Pyritsøen.
Vi starter ved Pyritsøen, hvor der vil blive fortalt om DOF Bornholms ødækkende Stor Skallesluger- redekasseprojekt. Ved Pyritsøen er der ophængt 8 stk. Stor Skallesluger-kasser og 2 stk. Hvinandekasser. I 2024 blev der registreret sikker yngleaktivitet af Stor Skallesluger i alle kasser for Stor Skallesluger og derudover blev en kasse til Hvinand brugt som ynglekasse. Vi ser, hvad der ligger af fugle i Pyritsøen og ved Sorthat Odde og går herefter til Smaragdsøen og gennem skoven til Safirsøen. Vi slutter ved bænkene ved Sorthat Odde ved fiskeskurene, hvor vi kan indtage egen medbragt drikkelse/madpakke.
Turledere: Kell Olsen tlf. 23 24 20 08 og Ole Pedersen tlf. 40 26 33 07
Forårstur til Jons Kapel og Ringebakkerne Lørdag d. 3. maj kl. 7.00-10.00
Mødested: P-pladsen ved det forgangne Hotel Jons Kapel, Jons Kapelvej 2B.
En længere række af de tidlige trækfugle er ankommet, og sammen med de lokale standfugle vil de give os et flot morgenkor. Vi går ned til Jons Kapel, hvor vi forhåbentlig vil se Alkene udføre de sociale ”line-dance”-spil på vandet, foruden de andre indbyggere på fuglefjeldet. Turen vil gå videre til Ringebakkerne og Almeløkkebruddet, hvor der måske vil være mulighed for at hilse på de lokale Store Skalleslugere og Svaleklirer. Maj måned er lidt forenklet sagt den måned, hvor alt kan ske i fugleverdenen, da vi passeres af store træk af både småfugle, rovfugle m.fl., så det er altid spændende at se, hvad dagen kan bringe.
Turledere: Jens Christensen, tlf. 61 33 04 25 og John Holm, tlf. 28 66 77 49.
Fugletur i Svartingedalen Lørdag d. 17. maj kl. 5.00 - ca. 8.30
Mødested: Åhalsegård, Kirkedalsvej 25, 3790 Hasle.
Vi går igennem dalen og nyder fuglekoret, hvor langt de fleste fugle nu er vendt tilbage fra deres vinterophold. Vi vil fortælle lidt om arbejdet i dalen og om fremtidige drømme. Ved det gamle stenbrud vil vi nyde vores medbragte mad og kaffe, sikkert i selskab med kvæg og geder. Godt fodtøj er at foretrække.
Turledere: Klaus Hermansen, tlf. 42 25 68 73 og David Nestved, tlf. 23 69 04 35